Mijn naam is Lia Leemans.
Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 16 , 14 en 12 jaar. We wonen in Dongen-Vaart, dit is het buitengebied tussen Dongen, 's Gravenmoer ,Waspik , Kaatsheuvel, de Moer en Tilburg. Sinds 2001 ben ik werkzaam als gastouder. Ik ben aangesloten bij het gastouderbureau Kober Kind aan Huis, en Oma van Roodkapje.
De kinderen die ik nu opvang varieren in leeftijd van 3 maanden tot 10 jaar.
De jongste kinderen zijn de hele dag bij mij.
De peuters breng ik naar de peuteropvang( de Agnesgroep), en de kleuters naar school(St. Agnesschool).

Tussen 6.00 en 8.00 uur arriveren de kinderen. We gaan dan samen ontbijten, en maken ons klaar om naar school te gaan. De meeste kinderen komen ook tussen de middag eten om even uit de drukte van school weg te kunnen. Er zijn voldoende bedden aanwezig zodat alle kinderen hun eigen slaapritme aan kunnen houden.

Na school is het tijd voor wat drinken en dan gaat ieder kind zijn eigen weg. Net als thuis kunnen ze dan zelf weten wat ze gaan doen. Niets hoeft, alles mag. Lekker naar buiten in de zandbak, of even rustig een puzzel maken. De kinderen kunnen kiezen uit een ruim assortiment aan speelgoed. Er is een poppenhoek, garage, blokken , leesboeken, verkleedkleren en knutselmateriaal. Voor de allerkleinste kinderen is er een box, wipstoel en kinderstoel aanwezig.

Er is buiten genoeg plaats om te spelen en er komen ook een aantal dieren die ze mee kunnen verzorgen. Dit gebeurt alleen onder toezicht van een volwassene. De dieren wei moet nog worden aangelegd. Er zijn nu alleen geiten, vissen, konijnen, loopeendjes , kippen en een fazant. We gaan ook nog een bloemen, fruit en groenten tuin aanleggen, die we samen met de kinderen gaan verzorgen.

Tussen 17.00 en 18.00 worden de kinderen  weer opgehaald. De tijden zijn maar voorbeeld, dit gaat altijd in overleg. Er zijn ook kinderen waarvan de ouders flexibele werktijden hebben. ook dit is geen probleem.

Ik ben in het bezit van diploma eerste hulp met het certificaat A.E.D. In september 2009 heb ik  mijn diploma ehbo aan kinderen gehaald. Via het gastouderbureau volg ik jaarlijks herhalingslesen.
Ook ben ik in het bezit van een diploma SPW3, en nederlands schrijven en spreken.
Via het gastouderbureau volg ik jaarlijks wat curcussen. Jaarlijks veranderen de regels, en ik blijf goed op de hoogte, en pas het zonodig weer aan.
Begin 2016 heb ik een info avond bijgewoond, betreft KIKI. Dit is voorschoolse educatie, speciaal gemaakt voor gastouders. Hier ben ik mee aan de slag gegaan, En inmiddels met de cursus begonnen. Deze rond ik af in Maart 2017.
Ook ben ik benoemd tot een erkend leerbedrijf. Ik mag dus stagiarres op mbo niveau begeleiden. Het kan dus zijn dat er regelmatig een stagiarre aanwezig is.
 
Gemeente Dongen heeft al mijn papieren goedgekeurd. Ik ben dus opgenomen in het landelijk register erkende kinderopvang.
Het nummer van mijn inschrijving is:813806689. De inspectie aan huis heeft inmiddels ook plaats gevonden. Een medewerker van de GGD is langs geweest, en heeft het hele huis en de tuin nagekeken.  Op de site van LRK kunt u het volledig inspectierapport nalezen.

Bel of mail me gerust als u meer informatie wilt. U kunt ook altijd nog vrijblijvend langs komen om een beter beeld te krijgen.

Met vriendelijke groeten ,
     Lia  Leemans